fredag, 12 januar 2024 08:27

Enkel EM-premiere for Norge og nøkkelfolk tilbake i form: – Happy med denne starten

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sander Sagosen i EM-kampen i håndball mot Polen. Sander Sagosen i EM-kampen i håndball mot Polen. Foto: Stian Lysberg Solum / NT

De norske håndballgutta innledet famlende, men styrte unna feilskjær i EM-åpningen og utklasset Polen 32-21. Magnus Abelvik Rød er friskmeldt.

Norge åpnet kampen med tre strake tekniske feil på vei mot en 3-0-ledelse til Polen.

Polakkene hadde en strekspiller på 207 centimeter i Kamil Syprzak (Paris Saint-Germain). – En brøytebil, mente TV3s kommentatorer.

Men fysikk er ikke nok. Norge fikk etter hvert mer orden på angrepsspillet og tok ledelsen for første gang på stillingen 5-4 etter ti minutters spill.

– Det er ekstremt viktig i få i gang Torbjørn (Bergerud). Det som kom forbi vårt forsvar, ble spist opp av ham, sa Sander Sagosen til NTB.

– Jeg er fornøyd. Jeg er litt lettet. Det hadde vært kjedelig å starte mesterskapet med tap, så jeg er glad det gikk bra, sa landslagssjef Jonas Wille til Viaplay.

Polen kommer ikke til å bli en markant faktor i årets EM, og polakkene har startet oppbyggingen av et nytt lag med OL i 2028 som mål.

– Vi fikk mange gratisballer og kontringsmuligheter. Det sammen med keeperspillet gjør at det blir en komfortabel seier, sa Wille.

– Happy

Norge glitret ikke i førsteomgangen, men hadde likevel med seg 15-10-ledelse til pause. Sander Sagosen scoret fire av de norske målene. Keeper Torbjørn Bergerud fikk en fin start på EM med en god håndfull redninger i 1.-omgangen.

Med en buffer i ryggen behøvde ikke Norge ta ut maksimalt etter pause.

Abelvik Rød hadde ingen ideell inngang til EM. En fotskade hemmet ham noen uker, men Polen-kampen endte med en god premiere for ham.

– Det var fint, og jeg kjente ikke noe vondt i foten. Jeg synes det var ganske bra over hele linjen. Jeg er veldig happy med denne åpningskampen for vår del, sa Rød til NTB.

Norge har ikke spilt semifinale i herremesterskap siden 2020-EM. Etter det er det blitt tap i tre kvartfinaler og farvel i hovedrunden ved en anledning.

Nøkkelkamp

Norge fortsetter EM mot Færøyene lørdag før gruppespillet avsluttes mot kapable Slovenia mandag.

De to beste lagene i gruppen kvalifiserer seg for hovedrunden i Hamburg.

De tar med seg poeng og mål fra den interne kampen videre. Derfor blir det svært viktig for Norge å vinne alt i første fase av mesterskapet.

I hovedrunden blir det etter all sannsynlighet kamper mot både Danmark (regjerende verdensmester) og Sverige (vant forrige EM) for Norge.

Slovenia slo Færøyene 32-29 (13-13) i åpningskampen i D-puljen.

Det færøyske laget har med seg 5000 tilskuere, noe som er nesten ti prosent av landets befolkning (54.000), til Berlin. Færøyene øyner en mulig seier mot Polen etter den tamme innsatsen mot Norge.

Andre saker å lese

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

27-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To spillere delte førstepremiepotten og vant svimlende 254.782.600 kroner hver i Eurojackpot fredag kveld. En av vinnerne er en mann fra Østlandet.