tirsdag, 16 januar 2024 10:27

Messi slo Haaland igjen: – Vil si det er en skandale

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Erling Braut Haaland ble ikke kåret til årets spiller i 2023 av Fifa. Erling Braut Haaland ble ikke kåret til årets spiller i 2023 av Fifa. Foto: Lise Åserud / NTB

Lionel Messi stemte på Erling Braut Haaland, men stakk selv av med en ny gjev pris foran nesa på nordmannen. Det skaper sterke reaksjoner.

Messi fikk prisen som årets spiller i verden av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) under en prisgalla i London mandag kveld. Kylian Mbappé var den tredje finalisten i kåringen.

– Jeg må summe meg litt nå, jeg er overrasket. Med all respekt til Messi, tidenes beste fotballspiller etter min mening. Men det året han leverte i denne perioden kan ikke måle seg med Haalands uvirkelige sesong. Rekord etter rekord. Jeg vil si det er en skandale, sa NRK-ekspert Carl Erik Torp på kanalens sending.

– Lionel Messi er tidenes beste spiller. Men han var ikke den beste spilleren i 2023. Den prisen burde gått til Erling Braut Haaland, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X.

Det er landslagssjefer, landslagskapteiner og journalister har stemt fram vinneren. Kort tid etter mandagens galla ble listen over hvem som hadde stemt hva offentliggjort.

Der fremgikk det at Lionel Messi plasserte Haaland øverste på sin liste. De to duellantene endte begge til slutt på 48 poeng. Dermed må de skilles av antallet ganger de var førstevalget til en landslagskaptein. Der vant Messi.

Mbappé endte på 35 poeng.

Slik stemte de norske

Norges landslagskaptein Martin Ødegaard ga sine stemmer til Haaland, Messi og Mbappé. Landslagssjef Ståle Solbakken endte på rekkefølgen Haaland, Kevin De Bruyne og Mbappé.

Sveriges landslagssjef Janne Andersson hadde ikke Haaland i sin topp tre-liste. Hans stemmer gikk til Manchester Citys Rodri, Mbappé og Messi.

Landslagskaptein Victor LIndelöf hadde imidlertid Haaland på topp.

Danskenes landslagskaptein Simon Kjær hadde på sin side Messi foran Haaland. Landslagssjef Kasper Hjulmand ga sine stemmer til Kevin De Bruyne, Lionel Messi og Haaland i den rekkefølgen.

Messi var ikke på plass i London for å motta mandagens pris. Det var heller ikke Haaland. Pappa Alfie Haaland forklarte sønnens fravær med at han prioriterte treningsleir med Manchester City-troppen.

Haaland leverte et svært godt år for Manchester City og hjalp laget til seier i ligaen, FA-cupen og mesterligaen. I forkant av mandagens galla var han storfavoritt til prisen som årets spiller.

Den gikk imidlertid til Messi. I høst var Haaland også nominert til Gullballen, der Messi også stakk av med seieren.

Messi vant i 2022

Mandagens kåring er basert på spillernes prestasjoner i perioden fra 19. desember 2022 til 20. august 2023.

Messi vant «The Best»-prisen for 2022 etter å ha ledet Argentina til VM-tittelen i Qatar. Det gjorde ham nærmest udødelig i hjemlandet. I år har han gjort overgang fra Paris Saint-Germain til Inter Miami og trollbundet amerikanske fotballsupportere.

Haaland sliter i skrivende stund med en belastningsskade i foten, og for få dager siden opplyste City-trener Pep Guardiola at nordmannen har fått et tilbakeslag i rehabiliteringen. Spanjolen håper imidlertid at spissen er tilbake i slutten av januar.

NTB

Andre saker å lese

Bystranda får påfyll

16-05-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Bystranda får påfyll

Bystranda i Hønefoss har nå fått tilkjørt ny sand for å erstatte det som forsvant under storflommen i fjor.

Les mer i RingeriksAvisa

Beruset bak rattet ved Hvalsmoen

16-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet kom onsdag kveld i kontakt med en polsk statsborger som satt beruset bak rattet i bilen sin. Mannen, som er i 50-årene, er bosatt i Asker. Flere vitner hadde...

Les mer i RingeriksAvisa

Unge voksne svikter nettavisene

16-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Unge voksne svikter nettavisene

Siden 2017 har antallet unge voksne som leser nettaviser daglig falt med 20 prosent. Det er en utvikling som bør bekymre oss, mener medieforskerne.

Les mer i RingeriksAvisa

Politikere i Bærum setter foten ned for prinsesse Märtha Louise

16-05-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politikere i Bærum setter foten ned for prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louises utbyggingsplaner på Stabekk er inntil videre stanset. Politikerne i Bærum setter byggeforbud foran prinsessens behov for mer plass.

Les mer i RingeriksAvisa