banner web

Oppdatert 24.04.2019
A+ A A-
Magasinet

Magasinet

Malurt i begeret

Bak kafeenes fløyelsgardiner nøt bohmene sin grønnglinsende absint. Ettermiddagstimen ble sågar kalt «den grønne timen», så populær var kunstnernes yndlingsdrikk. Helt til galskapen ble forbudt.

Siktet som brannstiftere i 2014: 4 års psykisk tortur preger fortsatt familien Oppegaard

De fire siste årene har vært et sant mareritt for familien Oppegaard på Vestre Gran. Huset deres gikk opp i brann på Kalvsjøvannet i 2014. Frem til 2017, da forsikringsselskapet utbetalte erstatning på flere millioner kroner, ble de stemplet som brannstiftere av politi og forsikringsselskap. – Livet har vært et helvete som vi ikke ønsker noen å oppleve, sier Anita og Tommy Oppegaard.

Linjeakevittens mor

 Lysholms linjeakevitt ble handelsvare for 175 år siden. Det var den lærde kvinnen Catharina Lysholm som i sin tid oppdaget den reiseglade drikken. Hun var et barn av aristokratiet, men Catharina Lysholm (1744–1815) var ingen bortskjemt pusling. Både som forretningskvinne og intellektuell fremsto hun som en ledende progressiv skikkelse under Trondheims gullalder på 1700-tallet. Og ikke minst er hun fortsatt bejublet som linjeakevittens mor.

Abbonér på denne nyhetsmatingen