fredag, 08 april 2016 17:26

Til Hønefoss 30. april 2016

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Da Hans Martin Austestad til slutt solodebuterte med eget prosjekt som 32-åring var det kanskje overraskende for mange at albumet var så godt som strippet for banjo. Som bandleder i to ganger spellemannsnominerte Earlybird Stringband, har han høstet gode kritikker og tilsynelatende funnet trygg grunn med bluegrass i ryggen.


Men mindre kjent er det at Austestad også har medvirket som sidemann og joker på et dusin forskjellige utgivelser i vidt forskjellige uttrykk.

Austestad er multiinstrumentalist og låtskriver som har gått musikken i sømmene, og uanstrengt skifter mellom flere musikalske sjangre. Med debuten av bandprosjektet Austestad har han tatt en rekke inspirasjonskilder for seg og laget musikk som stadig skifter form og stemning. Men alt iscenesettes med et pop/rock landskap du kan kjenne deg igjen i. Dette har blant annet fått NRK P1 til å spilleliste alle albumets tre singler i tung rotasjon det siste året.

For å sette prikken over i'en på sitt prosjekt synges det på Austestad sin egne bastardnorskdialekt. En blandingsdialekt som er et resultat av at han har bodd i Hong Kong, Fusa, Sandefjord, Hamar og Oslo. For dette trillet Dagbladet femmer på terningen for albumet «Med Rentersrente», og applauderte innspillingen med overskriften «Takk for at du synger på norsk, Austestad. Hans Martin Austestad treffer blink på første soloforsøk.»

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.