onsdag, 22 mars 2017 14:52

Noe å varme seg på

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

«Vi varmer oss naa» er Haakon Ellingsens nye plate, og låtene vil varme deg, utfordre deg og ta deg med til steder som Argentina, Chile, Lisboa, Amsterdam, og til mer hjemlige Oslo - og skogstraktene i Eidskog.

Haakon har vært i studio med utvalgte musikere og med produsent Andreas Mjøs som lydmagiker. Sammen har de skapt en plate med et lekent og delikat lydbilde, som både omfavner og forener Haakons musikalske ferdigheter og Andreas sin intrikate musikalske verden. Platens 10 spor inneholder blant annet «Tannsjødager» - en søken etter hvitvinsro og fred i sinnet, en sang om god rødvin, flere sanger om kjærlighet og ikke minst en hyllest til Victor Jara, Haakons nye ledestjerne innen visekunst. Fado-dronningen Amalia Rodrigues har selvfølgelig også fått sin egen bossa nova.

Haakon gir med denne ut sin andre norskspråklige plate – i kjent musikalsk beatelsk vri, men samtidig har han gått videre, lengre og nærmere mot visekunst, verdensmusikk og utforskende ambient lyd. Han har anglikanske trubadurer dypt i hjerteroten, men er også åpen for så mye, mye mer.

LP'en ble sluppet 17. mars 2017. Lydfilene vil være nedlastbare via Spotify, Tidal, iTunes og lignende streamingtjenester.

Haakon har bakgrunn i fra The Last James, WHEN og Gramophones, i tillegg til fem soloalbum.

Side A:
1. Vin fra Mendoza (Ellingsen)
2. Jara (Ellingsen)
3. Egelantiersstraat (Nilsson/Ellingsen)
4. Amalia (Nilsson/Ellingsen)
5 Tobalaba (Nilsson/Ellingsen)

Side B:
1. Gjørme, bark og mark (Ellingsen)
2. Tannsjødager (Ellingsen)
3. Knurr og humle (Ellingsen)
4. September september (Ellingsen)
5. Sommer (Ellingsen)

Hør låtene her

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.