mandag, 20 april 2020 17:31

FHI advarer: Smittetrenden kan ha snudd

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Line Vold ved Folkehelseinstituttet advarer om at smittetrenden kan snu igjen. Line Vold ved Folkehelseinstituttet advarer om at smittetrenden kan snu igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Antallet sykehusinnlagte med covid-19 har økt de siste to dagene. Avdelingsdirektør Line Vold ved FHI mener vi må være forberedt på at trenden kan snu.

– Det er for tidlig å konkludere med om dette er en trend eller ikke, svarte Vold på spørsmål fra NTB på mandagens pressekonferanse.

Men hun advarer om at vi må være forberedt på at vi kan få økende smittetall igjen.

1. april nådde antall sykehusinnlagte med påvist koronasmitte et foreløpig toppunkt med 325 pasienter, ifølge Helsedirektoratets statistikk. Lørdag var tallet 148, før det har steget til 160 igjen mandag.

Helseminister Bent Høie (H) la til at det blant annet kan være en konsekvens av de mange nordmennene som har kommet hjem fra utlandet – over 100.000. Mange av disse kom fra områder med større smitte enn i Norge.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa