fredag, 09 februar 2024 08:04

Kraftig brann i Fredrikstad – Hotell evakueres

Skrevet av
Natt til fredag begynte det å brenne i et bygg i Fredrikstad sentrum. Gjester og ansatte ved Hotel Fredrikstad, som er nærmeste nabo, er evakuert. Natt til fredag begynte det å brenne i et bygg i Fredrikstad sentrum. Gjester og ansatte ved Hotel Fredrikstad, som er nærmeste nabo, er evakuert. Foto: Utrykningsnytt / NTB

Nødetatene evakuerer Hotell Fredrikstad som følge av en kraftig brann i et bygg nærheten. Brannvesenet har ikke kontroll på brannen.

– Det brenner fortsatt kraftig. Brannmannskapene har ikke kontroll, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt til NTB klokken 6 fredag morgen.

Da var det nær to timer siden nødetatene fikk melding om brannen. Like etter klokken fire ble det meldt om brann i tredje etasje i bygget. Brannen har siden slått gjennom taket.

Bygget som ligger i Fredrikstad sentrum har Fredrikstad hotell som nærmeste nabo.

– Vi har evakuert gjester og ansatte fra hotellet. Vi vurderer om vi skal evakuere personer fra tilstøtende bygg. Vi driver nå å kartlegger dette, sier Mjøsund.

Fra før har det allerede blitt bestemt at Kråkerøybrua, som forbinder Kråkerøy med fastlandet i Fredrikstad, skal stenges.

Det er så langt ikke meldt om skadde personer. Ifølge operasjonslederen har det heller ikke kommet melding om personer som ikke er gjort rede for.

Det er kraftig røykutvikling på stedet og politiet ber naboer om å holde vinduene lukket, og at ingen oppsøker røyken.

Andre saker å lese

Ruskjører tatt på Jevnaker

04-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet stoppet søndag kveld et kjøretøy for kontroll. Fører, en mann i 40-årene, blåsete til over lovlig verdi på alkometeret. Han var også påvirket av andre rusmidler. Mannen hadde heller...

Les mer i RingeriksAvisa

Hemmelige, faste skyggeadvokater går ut i streik

04-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Hemmelige, faste skyggeadvokater går ut i streik

De hemmelige, faste skyggeadvokatene som påtar seg oppdrag for PST og Etterretningstjenesten, legger mandag ned arbeidet.

Les mer i RingeriksAvisa

Ishockey eliteseriekvalik menn søndag

03-03-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kvalifisering til eliteserien ishockey menn søndag, innledende runde (best av 5):

Les mer i RingeriksAvisa

Mann slått i hodet med flaske i Hønefoss

03-03-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene ble hentet av sykebil etter at han ble slått i hodet med en flaske på en fest i Hønefoss.

Les mer i RingeriksAvisa