annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

søndag, 19 juni 2016 13:20

Fotball-EM ved Mylla

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Utsikt over Mylla Utsikt over Mylla Foto: Frank Tverran

Det skulle egentlig bli en overnatting i villmarka sammen med bikkja. Her kan du lese om hvorfor det endte med en EM-kamp mellom Portugal og Østerrike.

Alt var godt planlagt på forhånd med 80-liters ryggsekk fra Bergan innveid til 12 kilo. Jeg var forberedt på å gå et stykke før jeg fant et sted å campere, og ville derfor ikke risikere mer overvekt enn det jeg naturlig har fra før av.

Etter noen runder på FB, valgte jeg rådet fra Leif om å forsøke Mylla. Der forsto jeg at det fantes idylliske plasser med kort gangavstand fra bilen.

Veien gikk til Jevnaker og videre inn ved bensinstasjonen opp mot Tverrsjøstallen. Bompenger kr 60,- gikk via mobilen. Så bar det oppover gjennom en fantastisk ravine med urskog. Et par lam svimet rundt alene og brukte, til bikkjas store glede, litt tid på å finne veien ut i grøftekanten.

Ved Tverrsjøen tok jeg til venstre og fulgte veien videre langs sjøen før jeg igjen tok av til venstre og kjørte rett nordover forbi Ølja. Så til høyre igjen, det var gode skilter som fortalte om veien til Mylladammen. De beste plassene var selvfølgelig opptatt for lengst, men et sted mellom Skrikertangen og Sparttangen fikk jeg rygget bilen inn på en liten gressbakke. Og litt bakenfor bilen var det fin plass til å slå opp teltet. Like bak gikk en sti ned til vannet. Strålende!

Etter å ha slått opp teltet og nesten svimet av tre ganger under arbeidet med å blåse opp en gummimadrass, ble det noen turer langs etter veien med bikkja.

Det var ennå for tidlig å krype ned i soveposen og minipadden ble løsningen. Og ettersom klokka nærmet seg avspark mellom Portugal og Østerrike, var det bare å laste ned NRK1-appen. Jeg var nok 10 minutter for sent ute, men det gjorde ingen ting, for denne appen viste kampen fra start. Da kampen nesten var slutt, kom det opp en melding om at jeg bare hadde igjen 250mb å surfe for og at det kom til å gå mye tregere om jeg ikke "puttet på" 79 kroner til. Jeg lot meg ikke presse - hadde jo mobil som jeg kunne dele videre signal fra. Men plutselig stoppet videooverføringen og lyden kom alene. Men lyden var ikke i opptak, så det kom melding om at kampen var slutt og hadde endt uavgjort. Ja, ja - testet allikevel signaldeling fra mobilen, men den snakket selvfølgelig ikke med padden, så noe mer TV-titting ble det ikke den lørdagskvelden.

Da var det å krype til køys. Under fotballkampen lå bikkja i baksetet mens jeg satt foren med rattet som TV-stativ. I løpet av denne tiden hadde jeg helt klart forstått at å sove i et litet telt sammen med bikkja lett kunne føre til gass-forgiftning. Så da fikk hun bli i bilen. Da jeg skulle dra igjen glidelåsen i teltet, skjønte jeg med ett hvorfor dette teltet hadde vært så billig. Å stenge døra var umulig. Glidelåsen delte seg eller hang seg fast alt etter som.

Soveposen var aldri prøveligget før, og etter endelig å ha kommet nedi (her var ikke mye å gå på) og dratt opp glidelåsen, fant jeg ut at 11 varme var i kjøligste laget for denne posetypen. Det ble også for lite luft mellom posen og kroppen, noe som igjen førte til frysing.

Fuglene sang en god stund, et par biler kjørte forbi på veien, sauebjeller holdt det gående og det samme gjorde noen som hadde fest et stykke unna.

Så kom det pøsregnet.

Da klokka var rundt halv to, gadd jeg ikke mer. Åpnet bagasjeluka og heiv alt inn i bilen. Slo på GPSen og bestilte "Home". Kom ikke ut ved bensinstasjonen denne gangen, men langt oppi Olumlinna ved Aslaksrud. Greit nok. Hjemme igjen klokka 2 var allikevel ikke så galt.

Ble protokollført som "kveldstur til Mylla".

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent