tirsdag, 16 februar 2021 14:46

Truer Ringerike kommune med Koran-brenning på torget

Skrevet av
Fra SIANs arrangement i Hønefoss i 2019 Fra SIANs arrangement i Hønefoss i 2019 Foto: Frank Tverran

I et brev av 31.1.2021 søker SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) om å få leie Søndre Torg lørdag den 22.mai mellom klokka 13 og 15.

Formålet med å leie torgplass er i følge søknaden "å informere". De vil benytte eget lydanlegg, banner og plakater med politisk budskap, samt dele ut informasjonsmateriell.

I søknaden blir Ringerike kommune kritisert fordi det under SIANs markering i 2019 også ble leid ut plass til et annet arrangement - også det på Søndre Torg.

I den samme søknaden heter det: "Idet et slikt arrangement svekker publikums mottak av vårt budskap, utgjør motarrangementet en ordensforstyrrelse. Når kommunen tillater slikt arrangement bryter dere tilretteleggingsplikten og dere bryter bla menneskerettsloven."

Truer med Koran-brenning

Søknaden fortsetter slik:
"Fordi Ringerike kommune har en historikk med lovbrudd gjør jeg oppmerksom på at dersom kommunen på tilsvarende vis som i 2019 lovstridig saboterer vår formidlingsfrihet, vil koranen bli brent på torget. Vi har orientert politidirektoratet om at samme represalie vil bli iverksatt dersom politiet velger å bryte loven ved gjennomføringen av arrangementet."

Les også: SIAN fikk bakhjul

Se videoen fra 2019-arrangementet her

Sist redigert fredag, 21 mai 2021 23:33

Beslektede artikler