mandag, 18 september 2023 22:07

35 millioner til bekjempelse av mobbing

Skrevet av
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) lover penger til å bekjempe mobbing. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) lover penger til å bekjempe mobbing. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Penger til lokale beredskapsteam mot mobbing, læringsmiljø og kortere køer til statsforvalterne kommer med i statsbudsjettet, avslører Kunnskapsdepartementet. Det skriver de i en pressemelding.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier det har vært en økning i antallet elever som ikke har det godt og skolemiljøsaker som meldes til statsforvalterne.

– Dette bekymrer meg og er ikke noe vi kan akseptere. Derfor går vi nå inn med 35 millioner kroner til en kraftfull og konkret pakke som skal bidra til å styrke de tiltakene vi vet virker for å bedre skolemiljøet, sier Brenna.

Derfor kommer det som kalles en «kraftpakke» for å bedre skolemiljøet i norsk skole. Kraftpakken inneholder tre konkrete tiltak, ifølge departementet. Det dreier seg om tilskudd til lokale beredskapsteam i kommunene, styrking av læringsmiljøprosjektet og grep for å få ned køene og bedre veiledningen til statsforvalterne.

15 millioner kroner skal gå til lokale og regionale ressurser som skal gi «raskere og bedre støtte til skolene». Det kommer også ti millioner til å styrke det såkalte læringsmiljøprosjektet, som hjelper skoler og kommuner som sliter med dårlig skolemiljø. 35 flere skoler i ti kommuner kommer med i prosjektet i 2024. Sist men ikke minst kommer ti millioner kroner til statsforvalterne slik at de kan behandle flere skolemiljøsaker

Andre saker å lese

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

27-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

Pengene flommer på PGA-touren i golf. Men når Viktor Hovland spiller Ryder Cup, er det ikke en krone å hente.

Les mer i RingeriksAvisa