onsdag, 20 september 2023 12:41

Ny mann pågrepet for drapet på Jonas Henriksen – utelukker ikke flere pågripelser

Politiadvokat Odd Skei Kostveit informerte onsdag om pågripelsen av en 30 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av drapet på Jonas Aarseth Henriksen. Politiadvokat Odd Skei Kostveit informerte onsdag om pågripelsen av en 30 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av drapet på Jonas Aarseth Henriksen. Foto: Frank Tverran/RingeriksAvisa

Politiet har pågrepet en 30 år gammel mann for drapet på Jonas Henriksen. Fra før er en 28-åring pågrepet. Politiet vil ikke utelukke at flere kan bli pågrepet.

– Den pågrepne er en 30 år gammel mann. Han er norsk statsborger og er kjent for politiet fra før. Han er pågrepet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Henriksen, sa politiadvokat Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt på en pressekonferanse i Hønefoss onsdag.

Han utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken.

Mannen ble pågrepet i boligen sin i Innlandet onsdag morgen. Flere medier, blant annet VG og NRK , skriver at han ble pågrepet i Elverum.

Han var i 12-tiden onsdag på vei til arresten i Drammen, og han har fått oppnevnt advokat Geir Jesinsky som forsvarer.

– Det er ikke avklart om han stiller til avhør i dag. Han blir trolig framstilt for varetektsfengsling i morgen. Der vil politiet be om fire ukers varetekt med de restriksjoner loven gir oss hjemmel til, sier Kostveit.

Geir Jesinsky har ikke besvart NTBs henvendelser onsdag.

28-åring pågrepet tidligere

Jonas Aarseth Henriksen (30) ble funnet død i nærheten av en hytte i Nes i Ådal 17. august. Saken ble først etterforsket som et mistenkelig dødsfall. Saken ble deretter etterforsket som et drap. Mannen som ble funnet død, hadde status som fornærmet i saker som har vært eller er under etterforskning.

Onsdagens pågripelse er den andre i forbindelse med etterforskningen etter at en 28 år gammel mann ble pågrepet på Rena i Innlandet 14. september. Også han er siktet for drap på Jonas Aarseth Henriksen. 28-åringen ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

Han samtykket ikke til fengslingen og nekter straffskyld.

Ikke avhørt i saken tidligere

Kostveit sier at pågripelsen av 30-åringen onsdag var en planlagt aksjon.

– Den foregikk udramatisk. Vi hadde støtte fra flere politidistrikter og også de nasjonale bistandsenhetene, sier Kostveit.

Han har ikke vært avhørt i saken tidligere.

– Jeg kan ikke si noe om eventuell relasjon verken mellom de to pågrepne eller eventuell relasjon mellom dem og Jonas, sier Kostveit.

Politiet skal ransake boligen til mannen i 30-årene og andre adresser han har tilknytning til.

Sist redigert onsdag, 20 september 2023 12:56

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa