tirsdag, 05 september 2023 18:17

Politiet etter drapet på Jonas Henriksen: Får inn relevant informasjon

Skrevet av
17. august ble 30 år gamle Jonas Henriksen funnet død like ved en hytte ved Nes i Ådal. Politiet vet fortsatt ikke hvorfor Henriksen var i området. 17. august ble 30 år gamle Jonas Henriksen funnet død like ved en hytte ved Nes i Ådal. Politiet vet fortsatt ikke hvorfor Henriksen var i området. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål etter drapet på Jonas Henriksen, men politiet mener de daglig får informasjon som er viktige brikker i etterforskningen.

17. august ble 30 år gamle Jonas Henriksen funnet død like ved en hytte ved Nes i Ådal. Av mange ubesvarte spørsmål i saken, er dette er av hovedspørsmålene, sier politiadvokat Tine Henriksen til NTB.

– Status nå er at vi ikke vet hvorfor han var der. Det er et pågående arbeid å kartlegge, sier Henriksen.

Ingen pågrepet

Snart tre uker etter at drapet fant sted, er fortsatt ingen pågrepet. Om etterforskningen holder politiet kortene tett til brystet, men sier det er en komplisert sak og at de tar høyde for at det vil ta tid å få saken tilstrekkelig belyst.

– Men ut fra den jobben som gjøres hver dag, mener vi at vi fortløpende får relevant informasjon som på en måte er viktige brikker. Men jeg kan ikke gå mer i detalj, sier Henriksen om progresjonen i etterforskningen.

Et annet viktig spørsmål som står ubesvart er om drapet kan ha sammenheng med gamle saker, der Jonas Henriksen har hatt status som fornærmet. I podkasten Avhørt fortalte han om trusler og hærverk i tiden forut for drapet.

– Vi vet ikke om det er en sammenheng med en eller flere av disse sakene. Vi gjør fremdeles nye undersøkelser i flere av sakene, men det er for tidlig å si om det er noen sammenheng, sier politiadvokaten.

Funnet i bil

Ifølge podkasten ble Henriksen funnet drept i bilen sin ved hytta, men verken dødsårsak eller eventuelt drapsvåpen ønsker Henriksen å si noe om.

– Vi har en klar formening om hvordan han ble drept, men ønsker ikke å si noe mer om dette på nåværende tidspunkt, har Henriksen tidligere uttalt.

Så langt har det kommet inn over 300 tips i saken – flere av dem interessante, ifølge politiadvokaten.

Sist redigert onsdag, 20 september 2023 09:12

Andre saker å lese

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

27-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

Pengene flommer på PGA-touren i golf. Men når Viktor Hovland spiller Ryder Cup, er det ikke en krone å hente.

Les mer i RingeriksAvisa