fredag, 22 mai 2020 10:35

Minde-selskap konkurs

Skrevet av
D & R Byggtjenester sto for arbeidene i Storgata 2 i Hønefoss D & R Byggtjenester sto for arbeidene i Storgata 2 i Hønefoss Arkivfoto: Frank Tverran

Denne uken behandlet Ringerike tingrett to konkursbegjæringer mot foretak som Bjarne Minde står bak.

Mot foretaket Glatved AS var det fremmet en konkursbegjæring på bakgrunn av et krav om lønn og feriepenger fra en ansatt. Selskapet greide å skaffe pengene i siste øyeblikk, og denne konkursen ble derfor avverget.

Konkurs åpnet i D & R Byggtjenester AS

Samme dag behandlet Ringerike tingrett en begjæring om konkurs, også i dette tilfellet krav om lønn og feriepenger, mot D & R Byggtjenester AS. Dette foretaket er 100% eid av holdingselskapet Minde & Minde AS.

Styreleder Bjarne Minde hevdet innledningsvis at han ikke skyldte noen penger, men da advokat Askilsrud - som representerte konkursrekvirenten - la fram en epost hvor Bjarne Minde på vegne av selskapet erkjente gjelden, ble påstanden lagt død.

Minde hadde også dagen før sendt et prosesskriv til tingretten på hele 7 sider. Dette hadde ikke advokat Askilsrud fått se, og det ble derfor en pause i konkursbehandlingen.

Retten konkluderte med at konkurs i selskapet D & R Byggtjenester AS skulle åpnes. Bobestyrer er advokat Stian Hatleberg. Frist for å melde krav i boet er 9.juni og første skiftesamling blir 10. juni 2020.

Poenget med å få åpnet konkurs i selskap som skylder lønn og feriepenger, er at lønnsgarantifondet dekker disse kravene der konkursdebitor mangler penger.

Andre saker å lese

Norge vil forby søskenbarnekteskap

30-09-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge vil forby søskenbarnekteskap

Regjeringen har sendt ut forslag til ny ekteskapslov. Den foreslår blant annet å gjøre ekteskap mellom søskenbarn forbudt.

Les mer i RingeriksAvisa

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa