onsdag, 10 juni 2020 14:03

Bjarne Minde saksøker svensk milliardær

Skrevet av
Kjelleren i Storgata 2 skulle bli bar og nattklubb. Jordgulvet vitner om liten gjennomføringsevne. Kjelleren i Storgata 2 skulle bli bar og nattklubb. Jordgulvet vitner om liten gjennomføringsevne. Foto: Frank Tverran

Bjarne Minde er ikke "skuggredd". Han trodde han bare var timer unna en finansiering av eiendomskjøp i Storgata hos Balder Fastigheter Norge AS. Balder mener de ikke har inngått noen endelig avtale. Dermed ligger det an til en rettssak.

Nå saksøker Bjarne Minde selskapet for 33 millioner kroner.

Ny konkursbegjæring mot Minde-selskap

storgata2 02Her i 2. etasje i Storgata 2 skulle Radmer Nielsen ha åpnet sushibar. Etter to år måtte han gi opp samarbeidet med Bjarne Minde. Foto: Frank Tverran

Mandag den 15.juni er det igjen berammet en sak med begjæring om konkurs av foretaket Glatved AS. Denne gangen er det Nicolai Radmer Nielsen, representert ved LO-advokat Fredrik Jadar, som står bak begjæringen. Her er det også krav om lønn og feriepenger som ligger til grunn for begjæringen.

Sist selskapet var utsatt for konkurspågang, greide Glatved AS å fremskaffe pengene til den tidligere ansatte. Men hvorfor lar ikke Bjarne Minde selskapet bare gå konkurs?


Hubred & Hubred AS ute av konsernet

Det tidligere 100%-eide Hubred & Hubred AS har nå forlatt Minde-paraplyen for å stå på egne ben. Dette eies nå 100% av Trond Christian Hubred og skal drive med konsulentvirksomhet tilknyttet informasjonsteknologi. I følge proff.no er Hubred også daglig leder og styremedlem i det Minde-eide Cold Clean Ocean AS. Trond Hubred er til daglig IKT-sjef ved Den Norske Frimurerorden. Han er gift med Bjarne Mindes søster.

Minde har posisjonert seg

Konsernmodellen hvor Minde & Minde AS er morselskap, har den siste tiden gjennomgått betydelige endringer. For det første er begge døtrene ute på eiersiden og Bjarne Minde eier nå 100% av Minde & Minde AS.

Cold Clean Ocean AS og det konkurstruede datterselskapet Glatved AS er nå skilt ut for seg selv. De andre selskapene ligger nå direkte under Minde & Minde AS.

På figuren nedenfor er den nye konsernmodellen til Minde. I beste fall kan han nå få solgt Cold Clean Ocean AS til noen som kan benytte seg av et fremførbart underskudd. Det er også en merverdiavgiftskabal som skal gå opp i forbindelse med fortsatt drift. Kanskje han igjen må fri til sin tidligere partner Alf Ulven?

orgkart

Sist redigert onsdag, 10 juni 2020 14:31

Andre saker å lese

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

27-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

Pengene flommer på PGA-touren i golf. Men når Viktor Hovland spiller Ryder Cup, er det ikke en krone å hente.

Les mer i RingeriksAvisa