fredag, 20 september 2019 15:14

Byggfirma har ramponert brannalarmen: Forbud mot å bruke egne lokaler

Skrevet av
Storgata 2 i Hønefoss Storgata 2 i Hønefoss Foto: Frank Tverran

Frimurerlosjen, som eier den seksjonen som utgjør øverste etasjen i Storgata 2, kan ikke lenger benytte sine egne lokaler.

Årsaken er at det firmaet som i over to år har hakket og banket i de andre etasjene i det samme bygget, har satt brannalarmen ut av funksjon. Det er foretaket D & R Byggtjenester AS som har stått for arbeidet i bygget.

Mats Dyrnes var inntil 22. august i år daglig leder og styremedlem i D & R Byggtjenester AS. Vi har spurt Mats Dyrnes hvorfor han har trukket seg?

- Det er ingen dramatikk i dette, svarer han. - Jeg har andre planer. Men jeg skal fortsette å jobbe der etter ferien, men skal ikke være daglig leder eller styremedlem, avslutter han.

Styrelder Bjarne Minde sitter dermed igjen alene i ledelsen av selskapet. Han har siden desember i fjor forsøkt å skrape sammen nok penger til å kjøpe resterende seksjoner i bygget.

Frimurerlosjen har kontaktet Ringerike brann og redning og fått beskjed om at de ikke kan bruke møtelokalene sine før brannalarmen er koplet til. Dette er en alarm som går direkte til brannstasjonen og som er pålagt for forsamlingslokaler.

Gårdeieren har nå engasjert seg for å få gjenopprettet alarmen.