tirsdag, 14 april 2020 14:10

Minde-konkurser stoppet

Skrevet av
Ringerike tingrett Ringerike tingrett Foto: Frank Tverran/Nitar AS

To av Bjarne Mindes selskap, Glatved AS og D & R Byggtjenester AS, skulle ha vært behandlet av Ringerike tingrett 14.4.20 etter at konkursbegjæringer var sendt inn mot de to selskapene.

Saksøkere i begge sakene er ansatte som har krav på lønn og feriepenger.

Fordi Bjarne Minde, som er styreleder i begge selskapene, har blitt sykemeldt, er begge konkursbehandlingene utsatt.

Begge de to selskapene har meldt flytting til Oslo. Dette ble registrert i Foretaksregisteret allerede den 27. februar i år. På dette tidspunktet var Minde kjent med at det ville komme konkursbegjæringer da han allerede hadde mottatt konkursvarsler.
Konkursbegjæringene kom først inn til Ringerike tingrett den 6. mars. Det å flytte selskaper fra en rettskrets til en annen like før en konkurs, er en mye brukt metode for å hale ut tiden.

Man kunne kanskje tro at Ringerike tingrett ville ha avvist konkursbegjæringene allerede i utgangspunktet og henvist til Oslo tingrett, men det er åpenbart en formalitet retten må ta et begrunnet standpunkt til før den begynner med realitetsbehandlingen av konkursbegjæringene.

Sist redigert tirsdag, 14 april 2020 14:17

Andre saker å lese

Norge vil forby søskenbarnekteskap

30-09-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge vil forby søskenbarnekteskap

Regjeringen har sendt ut forslag til ny ekteskapslov. Den foreslår blant annet å gjøre ekteskap mellom søskenbarn forbudt.

Les mer i RingeriksAvisa

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa